start_widget(31737);

Sunday, March 26, 2017

Ujian KPP 2017 APRIL SOFTWARE DOWNLOAD




NEW Version Updated 5-4-2017
Sila tinggalkan komen di bawah jika tidak dapat download dan sila nyatakan sebab-sebab. 
atau email ke [ poll.cc64@gmail.com]

**Anda digalakkan memuat turunkan software Ujian KPP terlatest dengan menggunakan komputer**

Klik download untuk download 
 Link ke2
Klik download untuk download
 Link ke3
Klik download untuk download





1. Ujian ini mengandungi 50 soalan dan terbahagi kebada 3 bahagian iaitu:
a) Bahagian A (15 soalan)
b) Bahagian B (25 soalan)
c) Bahagian C (10 soalan)

2. Setiap soalan mengandungi 4 pilihan jawapan dan calon diminta memilih hanya satu jawapan yang betul bagi setiap soalan.

3. Calon hendaklah menjawab SEMUA soalan yang disediakan.

4. Calon dinasihati supaya menjawab soalan yang mudah terlebih dahulu dan diikuti dengan soalan yang sukar.

5. calon dikehendaki mengikut arahan daripada Ketua Penyelia dari semasa ke semasa

SEMOGA BERJAYA MENDAPATKAN LICENSE L  ^^

ANDA DIKEHENDAKI MENDAPAT MARKAH 47/50 ATAU MELEBIHI 42/50 UNTUK LULUS DALAM UJIAN KPP.

Software ni sangat bagus bagi sesiapa yang akan menduduki ujian berkomputer undang-undang JPJ untuk mendapatkan lesen L. Sesiapa yang masih belum ada lesen L boleh la download software ni. Kalau dah ada pun lesen L, boleh kasi adik-adik atau kawan-kawan yang akan akan mengambil ujian undang-undang pada masa akan datang. Bak kata pepatah orang putih “practice makes perfect”. Markah yang diperlukan untuk lulus adalah 42/50.


TOTAL 617,999 PEOPLE VOTE YES / 13 VOTE NO

SEMOGA BERJAYA !!!





 

227 comments:

  1. Terima kasih !!! Saya mesti mengucapkan RIBUAN TERIMA KASIH !!!! RIBUAN TERIMA KASIH !!!! RIBUAN TERIMA KASIH !!!! RIBUAN TERIMA KASIH !!!! RIBUAN TERIMA KASIH !!!! Saya telah passed Ujian Teori KPP pada pagi ini . tiga hari nanti saya akan dapat lesen L. tk admin utk beri software kpp ini yang banyak membantu saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Semoga anda dapat lulus dalam Ujian Kpp pada hari itu. :)

      Delete
  2. Saya tak boleh download :( Bila tekan download,dia tulis Public File Busy.Tolong saya :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami telah berusaha untuk memperbaharukan system ini. Terima kasih kerana memberitahu kami masalah ini. Thanks.

      Delete
    2. admin, tolong saya mcm mna nak download app kpp test software ni, urgent, nak test dah minggu dpn.

      Delete
  3. kenapa ek , file busy je ! .mula-2 boleh then ta bole open , now trying to download agian - file busy memanjang .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai,tda blh dowdload

      Delete
    2. ai,tda bolh download lh,mcm mna ni?

      Delete
    3. saya pun tak boleh download la..mcm mna ni? :(

      Delete
  4. is this the actual jpj test?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 95 % of this software's questions are the same of real Ujian Kpp test.

      Delete
    2. ini software kpp test untuk ujian lesen motorsikal ke

      Delete
  5. thank you
    i telah lulus minggu lepas
    45/50 terima kasih ^^

    ReplyDelete
  6. tidak dapat download..help.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Please provide us more information, so we can constantly fix it. Thanks.

      Delete
  7. lulus 49/50...tq2 sangat...skrg nak lulu lg jpj hihi...tq....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Congratulation :) You have done all the best for your Ujian KPP. I am pretty sure you have done all the questions of Ujian KPP software. right ?

      Delete
  8. Admin sye nk tanya kalau sye download kt Ipad or Tablet
    boleh kea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak boleh. Cuma boleh buka kat komputer .

      Delete
  9. Maaf admin nk tanya nie?
    boleh kea kalau nk download kat
    tablet or ipad .?
    senang sikit nk ulang kaji kt mana2...
    boleh kea? Admin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry. It is currently not available for iPad and Tablet .

      Delete
  10. Replies
    1. Bolehkah kamu kemukakan bagaimanan ia tidak dapat download ?
      Aku akan berusaha utk membantu awak. :)

      Delete
  11. Hello, may I know if this latest software version is the same as the one March 22/3/2014 version that u posted?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. The questions is still the same but the software is more stable and fix bugs.

      Delete
    2. i see. thanks! :)

      Delete
  12. ade jawapan skali ke ni bro ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. ade. Jadilah kamu boleh merujuk jawapan apabila kamu tidak dapat menjawab soalan. Learn from the answers. :)

      Delete
  13. TERIMA KASIH ADMIN, SANGAT BERGUNA APPLIKASI INI..
    BESOK SAYA ADA UJIAN BERKOMPUTER KPP, NAK TRY JAWAP SOALN NI. MANA LA TAU BOLEH LULUS KAN.. DOAKAN SAYA YA ADMIN.

    BEST HAND,
    STENLY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Steady ya ! Kamu akan pass dlm ujian KPP !

      Delete
  14. how can download software this and using?i download already but is failed and cant open to test exam~

    ReplyDelete
    Replies
    1. You must download the software from this website. The download links are available in this blog. Thanks.

      Delete
  15. Today I've done mine. and I got 48/50 :) Thanks so much sir Eustein for this software. Been practicing alot.. It serves me well :D

    ReplyDelete
  16. hello what different with old version test and new version test~ tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Latest version just fixed bugs and make the software more stable. Thanks.

      Delete
  17. boleh kah? tapi saya sudah gagal 3 kali? saya juga tidak tahu ada apa cara~~!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti boleh ! Buat banyak latihan Ujian KPP supaya kamu dapat konsep ujian dia. Thanks.

      Delete
  18. kenapa asyik public file busy je... i want download ... please help me..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf. Sila screen shot masalah tu :)
      Thanks.

      Delete
  19. admin bile sye nk follow mcm video dkat atas ni... mcm xde jer... boleh tlg x...

    ReplyDelete
  20. kenapa tak boleh buka application kpptest tuh ye?? bila saya click akan keluar pop out "this application requires a shockwave player which is not installed"... pls help me, saya ade test jpj next week!! :(((

    ReplyDelete
    Replies
    1. please follow this video instruction to fix the shockwave issues. Thanks.

      Delete
    2. sy dh install shockwave tp still keluar suh download shockwave

      Delete
  21. bleh tak kalau tak download tapi nak try jawab soalan tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana boleh. Kamu mestilah download dan buka software tu :D

      Delete
  22. sy esok nak ambil test ni..skrg nk download tpi knpe mcm lmbat jew..;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila screen shot masalah tu atau memberi maklumat yang lebih detail tentang masalah itu.Ini akan memudahkan kami untuk mengatasi masalah tersebut. Terima Kasih.

      Delete
  23. HAHAHAAH.. I LEPAS TEST COM. HARI NI..EUSTEIN LEE THANK A LOT..UJIAN KPP TU MMG MEMBANTU KALAU X I DAH FAIL HAHAAHHA.. THANKS 4 SHARING THIS SOFTWARE. :)

    ReplyDelete
  24. Saya ada masalah. Bila saya dah klik kpp test, ia tetap tidak boleh dibuka dgn alasan iaitu application requires shockwave player is not installed... Mcm mana? Saya fikir itulah mungkin version lama. mcm mana? Saya ada test 3 hari lagi!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila ikut apa yang video ini buat. Masalah kamu akan diatasi dengan mudah. Thanks.

      Delete
  25. sy tak boleh download test kpp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila screen shot masalah tu atau memberi maklumat yang lebih detail tentang masalah itu.Ini akan memudahkan kami untuk mengatasi masalah tersebut. Terima Kasih.

      Delete
  26. kenape x leh bkk?? esk ade ujian.. arini bru teringat nk cari software tp x boleh pulak.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila screen shot masalah tu atau memberi maklumat yang lebih detail tentang masalah itu.Ini akan memudahkan kami untuk mengatasi masalah tersebut. Terima Kasih.

      Delete
  27. Terima Kasih Banyak2 bang. Aku sudah pass Ujian KPP tahun 2014. Yeah ! Bersyukur aku dapat membuat latihan Ujian KPP dari website ni. Thanks.

    ReplyDelete
  28. bile sy tekan download, keluar poblem loading page...nape ye admin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila screen shot kan masalah tu kepada saya dengan email ke poll.cc64@gmail.com
      Tks.

      Delete
  29. Still available utk bulan ni tak? Sb sistem kan da tukar .takut soalan pun nak tukar baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ini belum ada perubahan tentang soalan Ujian KPP . Kalau ada perubahan soalan aku akan update kan soalan tu . Thanks.

      Delete
  30. Thankyou encik ! Saya lulus ! Saya Sangat hargai bantuan encik ni. Terimakasih lgi sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome :D Terima kasih atas sokongan

      Delete
  31. version dia still sama ke untuk test 3 nov 2014 huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tanya, ini software kpp test untuk ujian komputer lesen motorsikal ke?

      Delete
    2. ini software kpp test untuk ujian lesen motorsikal ke

      Delete
  32. boleh tanya, ini software kpp test untuk ujian lesen motorsikal ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya. Betul. Software Ujian KPP ini terbuka untuk semua rakyat Malaysia yang akan menduduki Ujian KPP untuk mendapatkan lesen L Kereta atau Motor. Sila mencuba semua soalan dalam software ini untuk mendapat latihan yang secukupnya.

      Delete
  33. Maaf admin tapi file busy, jadi tidak boleh download. :\

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa ? apa masalahnya ? Sila kemukakan masalah itu dengan screenshot atau kamu menerangkan masalah itu di sini. Terima Kasih

      Delete
  34. File busy knapa ? Nak test ni mnggu ni or mggu dpan .

    ReplyDelete
    Replies
    1. File busy ? Ini mungkin disebabkan banyak orang sedang memuat turun file itu, sila tunggu sebentar lagi untuk memuat turun software .

      Delete
  35. tak dapat download.....public file busy napa ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya minta maaf. Link untuk memuat turunkan ujian kpp tersebut telah mengalami masalah server. Sila tunggu sebentar dan mencuba sekali lagi.. Terima Kasih

      Delete
  36. tak dapat downlooooad

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya minta maaf. Link untuk memuat turunkan ujian kpp tersebut telah mengalami masalah server. Sila tunggu sebentar dan mencuba sekali lagi.. Terima Kasih

      Delete
  37. saya dari pagi tadi cuba untuk download tp masih tak dapat :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya minta maaf. Link untuk memuat turunkan ujian kpp tersebut telah mengalami masalah server. Sila tunggu sebentar dan mencuba sekali lagi.. Terima Kasih
      (Copy Paste)

      Delete
  38. saya ada masalah selepas saya installer semuanya,saya tidak dapat buka fail tersebut kerana masalah shockwave,apabila saya install shockwave,masalhnya masih sama.boleh tolong saya selesai masalah ini.terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila ikut apa yang video ini buat. Masalah kamu akan diatasi dengan mudah. Thanks.

      Delete
  39. Terima Kasih En.Eustein Lee.Saya dapat 39/50 pada percubaan pertama,tapi pada percubaan kedua,saya dapat 49/50!!!!terima kasih sekali lagi kepada En.Eustein Lee.

    ReplyDelete
  40. Terima Kasih !!!! Saya pun tak tau macam mana saya dapat pass ujian tersebut. Saya sudah FAILED 3 kali dah. Hari ini saya berjaya LULUS dalam KPP test . saya berasa macam best jer kerana saya betul2 menggunakan software ini dengan secukupnya dan saya buat latihan ulangkali . SAYA DAH PASSED !!! THANKS GOD

    ReplyDelete
  41. I failed 2 time.Then i started doing this question and finally I PASSED! THK MR. EUSTEIN LEE

    ReplyDelete
  42. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  43. Memang nak download ni lama ehh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini mungkin disebabkan internet kamu lambat atau sudah sampai kuota.

      Delete
  44. semalam lepas saya habis buat saya continue ulang buat all of this questions for abt 6 hours , sebab baru dapat download semalam and test kpp saya hari ini , byk soalan yg saya jawab from this software keluar , and I got 47/50 !! this software really helps , thank you so much mr.eustein lee !

    ReplyDelete
  45. Mr. Eustein Lee sy nk tnye larr..knpe bile sy nk download akn kuar perkataan file busy??cmne nie??exam dkt dahh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya. Kami sedang berusaha untuk membaiki masalah tersebut dengan secepat mungkin. Sila cuba sebentar lagi . Terima Kasih.

      Delete
  46. Mr Eustein Lee..3 links diatas lain-lain ke sama ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. Semua jer sama. Tetapi links dia berlainan.

      Delete
  47. Tkasih Tkasih!!! En Euntein lee sy sdh lulus ambil ujian tadi 46/50 sy umur 43 bile baca buku kpp yg tbl tu sy bosan dn skt kepala mengantuk. bile suami sy tanya bile ujian kpp sy takut sbb sy otak lembab sikit hehehe. tapi disebabkan En Eustein lee share sftware ujian kpp akhirnya sy berjaya. sekali lagi Tq Tq!!!

    ReplyDelete
  48. Tkasih!!! Tkasih!!! En Eùstein lee .share sftware ujian kpp. sy lulus ujian tadi 46/50 sy bosan pening dn mengantuk bile baca buku tbl kpp tu. sy umur 40an otak sy ni lembab skit he he he ..tapi akhirnya sy berjaya hari ni.sekali lagi Tq Tq Tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya sangat berpuas hati bila tengok comment ni. :)
      Terima Kasih yer. Saya akan berusaha untuk membantu ...

      Delete
  49. Boleh tak if download through handphone je? Tomorrow I ada test & luckily I found thisssssss! Baca buku sikit sikit je dah jenuh nak menelaah. Hopefully it helps me pass my test :l

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf. Aplikasi Ujian KPP ini hanya untuk komputer sahaja. Kami akan berusaha untuk membuat apps Ujian KPP untuk android. Harap pada tahun 2015 kami akan siap membuat coding...

      Delete
  50. It is taking too long to download

    ReplyDelete
    Replies
    1. I am very sorry. Recently , we have encountered a major problem with the web-download site. We will put full effort to bring the website up .

      Delete
  51. Replies
    1. Saya meminta maaf terhadap masalah itu. Kami sedang berusaha untuk membaiki website itu untuk muat turun file Ujian KPP. Terima Kasih.
      Jika masalah itu berterusan , sila hantar email ke poll.cc64@gmail.com untuk memberi informasi tentang masalah tersebut.

      Delete
  52. terima kasih banyak2 kerana anak saya telah lulus ujian komputer dan terima kasih sekali lagi kerana encik telah membantu untuk saya download (kpp test)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2. Saya amat berpuas hati apabila adik2 dapat lulus dalam Ujian KPP.

      Delete
  53. Is this for motor test or car test?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ujian KPP software for windows is suitable for vehicles in Malaysia. Thanks

      Delete
  54. Terima kasih.. sistem ni banyak membantu saya, dan saya lulus kalai prtama amik test komputer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Berusaha utk menuju kejayaan !

      Delete
  55. Tried it at first with no reference at all an got 31 correct out of 50.
    Identified my weakness and now concentrating on how to improve

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya. You should keep trying to improve your knowledge about KPP. Thanks

      Delete
  56. Replies
    1. Belum lagi. Kami sedang berusaha untuk membuat coding android . Terima Kasih

      Delete
  57. kenapa tak boleh download ? :( Bila dah sampai 91% , turun 79%

    ReplyDelete
    Replies
    1. Website itu sedang mengalami sedikit masalah memuat turun software itu.

      Delete
  58. Replies
    1. Bolehkah kamu memberitahu bagaimana kamu tidak dapat nak memuatkan ujian kpp software itu ??

      Delete
  59. hi, memang akan dowl di website mega ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. Website mega tu selamat digunakan. Terima Kasih

      Delete
  60. help me .. i cannot download it...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I am sorry. We have solved the download problem.
      You should able to download the Ujian KPP software.
      Thank you.

      Delete
  61. tidAK boleh download ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami sedang menghadapi masalah dengan website download itu. Kami juga berusaha untuk membaiki servis download. Terima Kasih

      Delete
  62. website mega itu memang selamat digunakan.... tiada virus kee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Website Mega memang selamat untuk digunakan.
      Terima Kasih

      Delete
  63. SAYA NAK GUNA TEST TU TERUS TAPI ADA MASALAH SIKIT SAYA TAKDA SHOCKWAVE INSTALLER. TAPI BILA SAYA DOWNLOAD SHOCKWAVE TU STILL TAK BOLEH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi masalah ini, kamu mestilah unzip semua file-file software ujian KPP dan pindahkan semua file2 kepada desktop. Sila mencuba lagi . Terima Kasih

      Delete
  64. hello...bukan ujian sebenar ada 80 soala ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. Software Ujian KPP terbaru ini mempunyai 1500soalan yang merangkumi 99% soalan-soalan ujian yang sebenar. Kunci untuk lulus dalam test adalah membuat semua soalan-soalan ujian kpp software yang terdapat dalam website ini. Terima Kasih

      Delete
  65. ni moto ke kereta

    ReplyDelete
    Replies
    1. software ujian kpp ini adalah untuk motor, motorkar dan semua kenderaan. Terima Kasih

      Delete
  66. alau download kat laptop boleh ker ? takut ade virus ke ape ke ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu tidak perlu bimbang tentang virus. Software ini adalah untuk membantu kalian2 yang akan menduduki ujian kpp supaya mendapat lesen L dan lesen P (lesen kenderaan). Terima Kasih

      Delete
  67. sya pkai enset ...kenapa x bole download...bro bole pm saya tak...sbb sya gagal pertama kali test L

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adik. Sila menggunakan computer untuk memuat turunkan zip file Ujian KPP 2015 ini. Terima Kasih

      Delete
  68. link satu tak boleh guna la.bila dah abis download dia kata page not found

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila menggunakan link yang pertama. Kamu cuma perlu tekan "DOWNLOAD" untuk memuat turunkan Ujian KPP Lesen L/P theory test yang terkini. Terima Kasih

      Delete
  69. Replies
    1. @Tasya Angah . Sila memberitahu kami bagaimana kamu tidak dapat memuat turunkan Ujian KPP yang terkini untuk window vista, window 7, window 8,8.1 dan window 10 ?? Sila sertai screenshot masalah itu dan hantar ke poll.cc64@gmail.com. Terima Kasih

      Delete
  70. Mcm nk dwlond..ku dha 3 kali gagal...rasa mcm nk ptua asa...tekan mna satu
    Help me

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dik. Janganlah berputus asa !! Sila mencuba lagi kerana kami belajar daripada gagal. Kami yakin kamu akan lulus dalam Ujian KPP sekiranya kamu membuat soalan-soalan Ujian KPP software ini, pastilah kamu akan berjaya dalam peperiksaan berkomputer teori JPJ. Sila memuat turun ujian kpp yang terbaru dan semua soalan yang mengandungi 500 soalan-soalan yang 99.99% sama dalam ujian kpp. Terima Kasih

      Delete
  71. Hai, boleh saya tahu apps ni untuk ujian komputer bagi lesen kereta or motor? ke apps ni boleh apply for both, car and motor?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Applikasi ini direka untuk semua ujian kenderaan di Malaysia termasuk Motorsikal dan Kereta!

      Delete
  72. Hai, boleh saya tahu apps ni untuk ujian komputer bagi lesen kereta or motor? ke apps ni boleh apply for both, car and motor?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Applikasi ini direka untuk semua ujian teori kenderaan di Malaysia termasuk Motorsikal dan Kereta!

      Delete
  73. hello. sir.
    I pray that in all respects you may prosper and be in good health.

    i just finished my kpp class today and wish to have my exam next friday. im glad that i hav found this cz i would prefer to answer 500 questions rather than reading 300 something pages book. haha.
    i dunno whether this software is not compatible with mac or my os is too outdated. i cannot open it. but i will try to use other computer with windows and reinstall again.

    thank you for sharing this. may your generosity be rewarded by god accordingly. :) :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much for your positive comment.

      Delete
  74. Replies
    1. Can you tell me what did you meant on difficult to download?

      Delete
  75. I can't download, pls help. pls send to my email address viviantan1969@yahoo.com
    Thanks

    ReplyDelete
  76. Can i ask? What if just baca soalan dalam ni, tak nak bukak buku yang tebal tu. Is it okay?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu digalakkan memembuat soalan-soalan dalam aplikasi Ujian KPP 2016 ini sahaja.

      Delete
  77. terima kasih sebab share software ni. memang susah sikit nak donwload. tapi saya buat juga. minggu lepas test komputer dapat 50/50. metro bagi rebate RM50 sebab dapat full mark :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus sekali! Tahniah kerana lulus 50/50 !!!

      Delete
  78. Untuk ujian motokar&motosikal punya ada tak?Terima kasih atas kerjasama anda ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya. Aplikasi ujian kpp 2016 terdapat soalan untuk motorkar dan motosikal. Kamu boleh memuat turunkan software ujian kpp di dalam website ini. Terima Kasih

      Delete
  79. Ujian untuk kereta&motosikal sekali punya ada tak?Terima kasih atas kerjasama anda ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya. software Ujian Kpp ini adalah untuk pelajar-pelajar yang ingin mencuba soalan-soalan KPP yang akan disoalkan di ujian yang sebenar. Ia mengandungi 99.99% persamaan soalan-soalan dalam ujian.

      Delete
  80. bro yg ni soalan yg terbaru ka thn 2015 sma ke dngn soalan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soalan software Ujian KPP 2016 terdapat banyak soalan yang sama dengan 2015.

      Delete
  81. Replies
    1. No. This is Malay version. The english version will be in beta soon...

      Delete
  82. TQ admin amat membantu..sy lulus kpp dgn 1 test sj..46/50

    ReplyDelete
  83. tq bruhhh dn jgk software ni , gua lulus kpp 49/50 , thnkQ :-) amt membntu ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah ! Kena berhati hati di atas jalan raya selepas lulus lesen P :D Pandu laju adalah tidak digalakkan.

      Delete
  84. Hi, I wish to ask about the exam..
    As you have mentioned earlier, the exam comprises 3 sections and there is 50 questions in total..
    May I know is that the colour blind test include in the 50 questions?
    Please advice.
    Thank you in advance.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. The colour blind test is included in the 50questions.

      Delete
  85. Terima Kasih kepada Admin yang post soalan ini! ^^

    ReplyDelete
  86. terima kasih atas perkonsian. semoga terus sukses!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Terima kasih atas sokongan.

      Delete
  87. hello, ujian komputer ni berbeza ke yang dari tahun 2010? sebab rakan saya ada bagi buku contoh soalan ujian komputer tapi buku tu buku tahun 2010.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya. Software Ujian Kpp ini mengandungi soalan-soalan yang terbaru 2016 dan mempunyai persamaan soalan dalam ujian.

      Delete
  88. Assalamualaikum salam jumaat semua..

    ReplyDelete
  89. hai Sir,
    nak ucapkan terima kasih banyak2...saya LULUS ujian berkomputer hari ini..saya dpt 48/50..Thank You very much and I really appreciate it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. You are welcome. Thank you for trying the software.

      Delete
  90. Hye admin...dah cuba download tapi tak boleh...
    Ni email saya.. boleh jelaskan cara2 penting sangat ..dah 3 kali gagal.

    Taba82364@gmail.com

    ReplyDelete
  91. tak dpt nk download. blh tolong saya mcm mana cara nak download app ni? please help me!

    ReplyDelete

Sila tinggalkan comments disini. Kami akan bertindak membalaskan comments anda secepat mungkin. Terima Kasih. Harap software ujian kpp boleh membantu anda dalam Ujian Teori Berkomputer.